Das Magazin Festival

Das Magazin is het grootste literaire tijdschrift van de Lage Landen, dat in september 2011 voor het eerst verscheen. Sindsdien werden er tien volledige nummers gepubliceerd met een keur aan nationale en internationale auteurs – gevestigde namen en debutanten – o.a. Chad Harbach, Franca Treur, Christophe Van Gerrewey, James Franco, Pepijn ‘Faberyayo’ Lanen, Griet Op de Beeck, Joost de Vries, Remco Campert, Delphine Lecompte, Kamagurka en Hanna Bervoets.

 

Vorig jaar organiseerde Das Magazin zijn eerste festival in mei. In januari 2014 vond een soortgelijk leesfestijn plaats, maar dan volledig in het teken van de nieuwe roman van Haruki Murakami. 

 

Op 20 september e.k. vind de jongste editie plaats van dit leesfestijn in Gent. Op verschillende fraaie locaties (Vooruit, NTGent, Boekhandel Paard Van Troje, Minard, Poëziecentrum, Limerick, Walry) van in totaal 12 leesclubs kunnen 25 lezers deelnemen aan een gesprek met een schrijver over zijn boek. Het concept is eenvoudig: je schrijft je een maand vooraf in en kiest je favoriete auteur. Je ontvangt zijn boek en zakt ermee weg in een luie fauteuil en in de tussentijd kun je online al met je mede-leesclubbers over het boek praten. De schrijver zelf kruipt niet op een podium, maar zal temidden van de leesclub plaatsnemen. Gespreksleiders zorgen dat alles goed verloopt.


De leesclub duurt zo’n anderhalf uur, waarna je je boek kunt laten signeren en napraten. Het evenement wordt afgesloten met een fuif in De Vooruit.

 

Ga naar de site van Das Magazin voor meer info en inschrijvingen!

 


Datum

20-09-2014

Locatie

Vooruit
Sint Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent
www.vooruit.be

Organisatie

Das Magazin Festival
Belgiƫ
dasmag.nl/
Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen