Dit is wat we delen

Onder het motto 'Dit is wat we delen' presenteren Vlaanderen en Nederland zich in 2016 samen als gastland op de 68ste Frankfurter Buchmesse (19-23 oktober), de grootste en belangrijkste boekenbeurs ter wereld.

 

In totaal reizen zijn dit jaar meer dan 120 Vlaamse en Nederlandse auteurs naar Duitsland, en vinden ruim 145 evenementen plaats in het kader van het gastlandprogramma. Alle literaire genres komen daarbij aan bod: fictie, non-fictie, poëzie, kinder- en jeugdliteratuur en strips. Daarnaast is er nog een uitgebreid programma met aandacht voor beeldende kunst, film, podiumkunsten en de creatieve industrie uit Nederland en Vlaanderen.

 

Op donderdagavond 10 maart vond de aftrap van het literaire programma plaats op het literaire festival lit.Cologne in Keulen. Nadien volgen onder meer de Internationale Kinder- und Jugendbuchwochen in Keulen (mei), het internationale stripfestival in Erlangen (mei), het Poesiefestival en het Das Mag Lesefest in Berlijn (juni), het Harbourfront Literaturfestival in Hamburg (september), om uiteindelijk te eindigen in oktober op de Frankfurter Buchmesse.

 

> frankfurt2016.com …

 

> Persbericht: 120 Vlaamse en Nederlandse auteurs naar Duitsland …

     


Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen