Het Betere Boek 2017

Op 13 en 14 oktober 2017 focust Het Betere Boek, het literair festival van het Willemsfonds, op Rusland. Het programma wordt dit jaar samengesteld door curator Johan de Boose.

 

Het Betere Boek vindt opnieuw plaats in Gent, maar strijkt dit keer neer op twee nieuwe locaties: NEST (de oude stadsbibliotheek aan de Zuid) en de Minardschouwburg.

 

In Rusland vond exact 100 jaar geleden een revolutie plaats, die de geschiedenis grondig heeft bepaald, ook de onze. Intussen is het grootste land ter wereld een nieuwe eeuw ingegaan met een compleet andere koers, of misschien juist niet. Het Betere Boek stelt schrijvers en denkers centraal, die een brug slaan tussen de Russische cultuur en de onze. Daarbij is de gedachte aan revolutie nooit ver weg: soms letterlijk, soms actueel, soms figuurlijk. Aan bod komen: verhalen, poëzie, film, muziek, beeldende kunst en theater van westerlingen in Rusland en van Russen in het Westen. Uiteraard staat het festival ook stil bij de huidige politieke en economische situatie.

 

Het Betere Boek eindigt met de uitreiking van De Bronzen Uil 2017, de prijs voor de beste Nederlandstalige debuutroman van het afgelopen jaar. Wie volgt Lize Spit op als beste debutant? Begin september worden de genomineerden bekendgemaakt.

 

> Programma en tickets...


Datum

van 13-10-2017 tot 14-10-2017

Locatie

Minarschouwburg en NEST (Gent)
Belgiƫ

Organisatie

Willemsfonds
Vrijdagmarkct 24-25
9000 Gent
info@willemsfonds.be
www.willemsfonds.be
Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen