Ecopolis 2017 - Digital together

Hoe we ons informeren, kennis delen, actievoeren, vriendschappen sluiten, daten, werken, gamen… we doen het steeds meer digitaal.


Na decennia van individualisering en fragmentering, is een van de grote uitdagingen van onze tijd het opnieuw bepalen van ‘een wij’. Wat betekent ‘samen’ vandaag, en wat kunnen we ‘samen doen’? Het zijn vragen die weerklinken in het publieke debat, maar ook – denk maar aan burgercoöperaties – terugkomen in veel concrete initiatieven.

 

Ecopolis 2017 polst naar manieren waarop de digitalisering van de samenleving kan bijdragen tot nieuwe vormen van collectiviteit. Hoe kan die digitalisering een rol spelen in de transitie naar een socialere en ecologische samenleving?

 

Ecopolis, de opvolger van Het Groene Boek, blijft dé ontmoetingsplek voor wie begaan is met een duurzame toekomst. Omdat ecologische uitdagingen geen taal- of landsgrenzen kennen, gaat Ecopolis voor divers, internationaal en interactief.

 

Beziel(en)de boeken, documentaires en dialogen tussen schrijvers, wetenschappers en denkers uit het middenveld over ecologie, economie en samenleving staan nog steeds centraal.


Datum

08-10-2017

Locatie

Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel
www.kaaitheater.be

Organisatie

Het Groene Boek vzw
www.ecopolis.be
Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen