Poesia Divina

Musica Divinia stelt een nieuw project voor: Poesia Divina, waarin negen Vlaamse dichters trachten vorm te geven aan hun idee van ‘een nieuwe hemel en een nieuwe aarde’.

Zoals steeds gaat Musica Divina op zoek naar de fundamenten van de christelijke muzikale traditie. Of men gelovig is of niet, deze muziek brengt niet enkel genot en verstrooiing teweeg, maar leidt onder andere ook tot bezinning. Net daarom moet de traditie steeds de confrontatie met de hedendaagse tijd aangaan. 

Met dit in gedachten, vroeg Poesia Divina aan negen Vlaamse dichters om een ‘psalm’ te vervaardigen uitgaande van het festivalmotto. Net als muziek kan poëzie de mens immers helpen een glimp op te vangen van deze mogelijke nieuwe hemel en nieuwe aarde. Als ‘gezongen gebeden’ combineren psalmen daarbovenop de kracht van poëzie en muziek. Deze gedichten - één voor elke stad waar het festival neerstrijkt - worden opgenomen in het programmaboek. Ze worden tevens ingesproken door de dichters en op deze website geplaatst.


Het programma:


Sofie Verdoodt
Sylvie Marie
Jeroen Theunissen
Jana Arns
Bruno Neuville
Kurt De Boodt
Lies Van Gasse
David Troch
Frederik L. De Laere


Datum

17-09-2017

Tijdstip

Van 18:30 tot 19:00

Prijs

Gratis

Locatie

Abdij Tongerlo
Geneinde 1
2260 Westerlo
Belgiƫ

Organisatie

Festival Van Vlaanderen Mechelen/Kempen
Zoutwerf 5
2800 Mechelen
Belgiƫ
Tel. +32 (0)15 26 23 41
kempen@festival.be
www.music-divina.be
Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen