Première: De Ronde van België/ Le Tour de Belgique’

Op vrijdag 6 oktober gaat de gloednieuwe poëzieproductie ‘De Ronde van België/ Le Tour de Belgique’ in première in Bibliotheek De Krook. De voorstelling is de weerslag van de staptocht die de dichters eerder dit jaar ondernamen: Van 1 t.e.m. 7 mei stapten ze vanuit respectievelijk Waalse en Vlaamse uithoek van het land, letterlijk naar elkaar toe, in een ontdekkingstocht op zoek naar het nog onbekende poëtische midden van België.

Laurence en Els lezen, zingen, dansen en fluisteren, over de aanslagen in Brussel, asielzoekers, ontmoetingen op de trein, vogelgezang, en hun zoektocht naar ‘het poëtische middelpunt van België’. Samen met muzikant Vincent Carcara en live tekenaar/dj Bert lezy houden ze graag bij u halte om de tijd stil te zetten met poëzie. De première in Gent is de kick-off van een tournee door België. Exclusief voor deze première komt de vorige Dichter des Vaderlands, Charles Ducal, de rangen versterken. ‘De Ronde van België’ is voor Laurence Vielle tevens de afsluiter van twee jaar Dichter des Vaderlands’.


De ‘Ronde van België/ Le Tour de Belgique’ is een productie van VONK & Zonen met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Première in samenwerking met Poëziecentrum en Bibliotheek De Krook.


Datum

06-10-2017

Tijdstip

20:00

Prijs

€12

Locatie

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent
België
bibliotheek@stad.gent
stad.gent/openingsuren-adressen/bibliotheek-de-krook

Organisatie

Poëziecentrum
Vrijdagmarkt 36
9000 Gent
Tel. +32/9 225 22 25
Fax. +32/9 225 90 54
info@poeziecentrum.be
www.poeziecentrum.be
Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen