Fatena's Poëziesalon

Stap binnen in het Midden-Oosten en wees welkom bij Fatena Al Ghorra. Deze Palestijnse dichteres werd geboren in Gaza City en kwam na een bewogen leven in België terecht. Naast haar woorden, bracht ze ook haar dromen mee. De grootste?Een literaire ontmoetingsplek creëren waar toonaangevende dichters van hier en elders elkaar ontmoeten.

Met haar poëziesalon blaast Fatena nieuw leven in een belangrijke Arabische traditie. De beste dichters van twee werelden gaan hier met elkaar in dialoog. Nu voor de eerste keer in Brussel!

En dat is niet de enige primeur. Speciaal voor deze Valentijnseditie nodigt VONK & Zonen een exclusieve eregaste uitgenodigd: de liefde! Nestel je in hun kussens en laat je inpakken door woorden als warme dekens. Abdelkader Benali laat recht in zijn hart kijken. Laurens Ham maakt van de natuur zijn muze. Fatena voedt het vuur met haar sensuele poëzie en met het Amsterdamse dichterskoppel Yaser Elzayat en Lamia Makaddam hebben we een Arabische (maar minder dramatische) Sylvia Plath en Ted Hughues in ons midden. De muzikanten van Damast Duo spelen de soundtrack bij het kloppen van uw hart.

Met: Abdelkader Benali, Yaser Elzayat, Lamia Makaddam, Laurens Ham en Fatena Al Ghorra. Muziek door Shalan Alhamwy (viool) en Jonas Malfliet (accordeon)


Datum

14-02-2018

Tijdstip

Van 19:30 tot 21:30

Prijs

€5/3

Locatie

deBuren
Leopoldstraat 6
1000 Brussel
België
www.deburen.eu

Organisatie

Vonk & Zonen
België
www.vonkenzonen.be
Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen