VFL ondersteunt duizend lezingen tijdens de Jeugdboekenmaand

De Jeugdboekenmaand in maart heeft dit jaar als centrale thema ‘MVX’. Tijdens de Jeugdboekenmaand lopen er tal van activiteiten, waaronder meer dan duizend gesubsidieerde auteurslezingen.


MVX geeft geen antwoorden, maar stelt open vragen over gender. MVX bekijkt de jongens en meisjes in kinderboeken, maar wil hen niet lijnrecht tegenover elkaar zetten. MVX gaat over wat kinderboeken zeggen, met en zonder woorden. Is de held echt altijd een jongen? Wie is jouw rolmodel? Wat zegt MVX over jou?


 

Niet langer een jeugdboekenweek, maar wel een jeugdboekenmáánd zorgt ervoor dat dit thema geruime tijd aandacht kan krijgen in scholen, bibliotheken en boekhandels. Zij organiseren tal van activiteiten, zoals voorleessessies, tentoonstellingen, creatieve workshops en auteurslezingen. Het Vlaams Fonds voor de Letteren ondersteunt maar liefst duizend auteurslezingen die plaatsvinden in het kader van de Jeugdboekenmaand.


 

Op woensdag 8 maart organiseert Iedereen Leest een boeiende studienamiddag waarin (trans)gender en rolmodellen in kinder- en jeugdboeken aan bod komen. Sprekers zijn onder meer onderzoekster Cathy Butler en auteur Ted van Lieshout.


> www.jeugdboekenmaand.be...
> www.auteurslezingen.be...


gepubliceerd op: 2017-02-21

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen