#elkverhaaltelt: blog over diversiteit in boeken

Op 17 september 2018 organiseren het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) en Iedereen Leest (IL) in de KVS in Brussel een conferentie over diversiteit in de letteren. In de aanloop naar deze dag brengt het VFL via een nieuwe blog boeken, schrijvers, literaire initiatieven enz. onder de aandacht die elk op hun eigen manier aandacht hebben voor de groeiende diversiteit binnen de samenleving.


Diversiteit is een belangrijk thema in de missie van het VFL. De organisatie erkent niet alleen het cruciale belang van diversiteit in genres, een afweging van traditie en vernieuwing, en de diversiteit van het boekenaanbod. We hechten ook veel belang aan de maatschappelijke betekenis van het woord. Het VFL wil als open huis in de realiteit van de superdiverse samenleving staan, en kansen bieden, mogelijkheden creëren en ruimte maken om wat in de marge ontstaat of wat afwijkt van overheersend (westerse) cultuurpatronen een plaats te bieden.

 

Conferentie

 

Via de conferentie op 17 september willen het Vlaams Fonds voor de Letteren en Iedereen Leest diversiteit in (kinder- en jeugd)boeken extra onder de aandacht brengen van spelers in de (literaire) sector die mee het verschil kunnen maken. Waar staan we vandaag al? Wat kan er beter? Welke inspirerende voorbeelden uit binnen- of buitenland kunnen als 'best practice' dienen om Vlaanderen te inspireren? Praktische informatie en het programma van de conferentie worden later bekendgemaakt.

 

Blog #elkverhaaltelt

 

In de aanloop naar de conferentie lanceert het VFL een blog waarop het thema diversiteit de komende maanden op verschillende manieren in beeld wordt gebracht: van reportages over leesbevorderingsprojecten die door het VFL ondersteund worden tot recensies van externe bloggers over boeken waarin diversiteit aan bod komt. Onder de noemer #elkverhaaltelt worden het aanbod aan en de vraag naar diverse boeken onder de loep genomen.

 

> Naar de blog #elkverhaaltelt ...

gepubliceerd op: 2018-03-07

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen