Uitreiking Herman de Coninckprijs op 8 juni

De Herman de Coninckprijs voor Poëzie wordt vanaf 2018 door Behoud de Begeerte georganiseerd, en dit minstens tot en met 2020. Op die manier is de prijs terug bij zijn initiatiefnemer en naamgever.


Op 8 juni wordt tijdens een poëzieavond pur sang in de Arenbergschouwburg te Antwerpen de Herman de Coninckprijs – nieuwe versie - uitgereikt. Die voorstelling zal in de eerste plaats aandacht besteden aan de genomineerde bundels. Welke bundels dat zijn kan nu nog niet medegedeeld worden, want de nominatie wordt pas op 22 mei – de sterfdatum van Herman de Coninck – bekendgemaakt.

 

De jury bestaat uit Hugo Brems, Laura de Coninck, Jeroen Dera (voorzitter), Gudrun de Geyter en Saskia Scheltjens. Zij beoordelen 101 dichtbundels, waarvan 14 debuten, die allemaal in de periode van 1 november 2016 tot 31 december 2017 zijn verschenen. Daaruit zullen ze 6 bundels nomineren (5 + 1 wildcard voor een debuut). In principe kan de Herman de Coninckprijs dus ook naar een debutant gaan. Dit in tegenstelling tot vroeger, toen er eigenlijk 3 Herman de Coninckprijzen bestonden (beste bundel, beste debuut en beste gedicht). Voortaan is er dus slechts 1 Herman de Coninckprijs voor Poëzie.

 

> Lees meer over Behoud de Begeerte ...

gepubliceerd op: 2018-04-09

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen