Strip Turnhout zoekt curator (m/v/x) strips voor het project ‘Games, Cards & Comics'

Voor het project ‘Turnhout - Games, Cards & Comics’ is Strip Turnhout op zoek naar een veelzijdige curator-coördinator (3/5). Doel van dit tweejarig project is om van centrumstad Turnhout een landmark maken voor creatieve ondernemers in games, cards en comics.


Strip Turnhout is hét kennisknooppunt over het actuele beeldverhaal en het striperfgoed in Vlaanderen. De organisatie geeft elke zes maand het literaire tijdschrift Stripgids uit. Dat stimuleert de verwondering, de nieuwsgierigheid, de kennis, de creativiteit en het lees- en kijkplezier bij lezers en stripmakers. Stripgids verbindt daarnaast ook het stripbedrijf, de cultuursector en de brede samenleving. Daarnaast ontwikkelt Strip Turnhout een aantal andere activiteiten met en rond de strip, waaronder lezingen, expo’s, workshops en een onderzoek rond het striperfgoed in Vlaanderen en Brussel.

 

Voor het project ‘Turnhout - Games, Cards & Comics’ is Strip Turnhout op zoek naar een veelzijdige curator-coördinator. Daarmee wil de organisatie het ondernemerschap faciliteren en de aantrekkingskracht van de regio en haar centrale handelskern verhogen. Het project bundelt de krachten tussen de stad Turnhout, POM Antwerpen, Cartamundi, Game Brewer en Strip Turnhout.

 

Strip Turnhout vertegenwoordigt in dit project de wereld van het stripverhaal, of meer specifiek die van de creatieve ondernemers in het stripbedrijf. Strip Turnhout is verantwoordelijk voor het aantrekken en managen van stripmakers, hun bijdrage aan de acties en de organisatie en kwaliteit van de uitvoering.

 

Strip Turnhout zoekt naar een curator die de rol van Strip Turnhout in het grote project concreet vormgeeft in de stad. Met andere woorden: de curator staat in voor de coördinatie van onze taken in het project – van idee tot en met de uitvoering, communicatie en evaluatie. Solliciteren kan tot 2 mei.

 

> Lees de vacature…

> Website Stripgids…

 

gepubliceerd op: 2018-04-19

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen