Oproep 2019: residenties voor Vlaamse auteurs in binnen- en buitenland

Ook in 2019 krijgen Vlaamse auteurs de kans om een residentie op te nemen in binnen- of buitenland. De eerste deadline voor aanvragen is 15 juni 2018.


De residentiemogelijkheden komen tot stand in een samenwerking tussen internationaal literatuurhuis Passa Porta, het Vlaams Fonds voor de Letteren, Het Lijsternest, het Huis van de Dichter en Zuidpool. Deze partners zijn ervan overtuigd dat een geschikte plek voor schrijvers om zich in alle rust aan eigen werk te wijden een duidelijke meerwaarde kan bieden en willen vanuit die overtuiging de nodige ondersteuning bieden.


Voor het aanvragen van een werkplek in eigen land (met uitzondering van Het Lijsternest) is er geen specifieke deadline. Voor een verblijf in het buitenland of in Het Lijsternest is de uiterste aanvraagdatum 15 juni 2018. Voor Isola Comacina (Italië) geldt een aparte procedure en kunnen tot 14 november 2018 aanvragen worden ingediend. Een overzicht van de verschillende residentieplekken en de voorwaarden om in aanmerking te komen is beschikbaar op de website van Passa Porta, of via de link hieronder.


> Oproep residentie 2019 en overzicht residentieplekken …

> Aanvraagformulier …

 

gepubliceerd op: 2018-05-03

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen