Linde Dessoy wint Scriptieprijs met onderzoek naar leesbevorderingsbeleid bij het VFL

Linde Dessoy, die vorig jaar stage liep bij het VFL, mocht gisteren de Scriptieprijs voor Cultuurmanagement 2017 in ontvangst nemen.


Linde Dessoy, studente Cultuurmanagement aan de UA, kreeg in het kader van haar masterscriptie van het VFL de opdracht om een beleidsanalyse uit te voeren over de ontwikkeling van het leesbevorderingsbeleid sinds eind 2013. In de eerste helft van vorig jaar onderzocht ze hoe het leesbevorderingsbeleid van het VFL de voorbije jaren vorm heeft gekregen en hoe het VFL zijn manier van werken in de toekomst verder kan optimaliseren.

 

Haar scriptie werd, met een aanbeveling van stagebegeleider en VFL-medewerker Noemi De Clercq, ingediend voor de jaarlijkse Scriptieprijs van het Fonds voor Cultuurmanagement. Zij omschreef het eindresultaat van Linde's stage als "een rijk werkstuk dat niet alleen aan het VFL, maar ook aan andere organisaties inspiratie kan bieden bij het uitvoeren van een beleidsevaluatie."


En daar was ook de jury van de Scriptieprijs het mee eens. Zij was vol lof over de grondigheid en relevantie van het onderzoek en noemde het "een 'dapper' werkstuk dat een actueel vraagstuk behandelt: hoe effectief en efficiënt zijn beleidsevaluatieprocessen?'


> Lees meer over de Scriptieprijs 2017 ...

> Lees de scriptie van Linde Dessoy ...

gepubliceerd op: 2018-05-15

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen