Esther Naomi Perquin wint Herman de Coninckprijs 2018

Voor haar bundel 'Meervoudig afwezig' mocht Esther Naomi Perquin op vrijdag 8 juni de Herman de Coninckprijs 2018 in ontvangst nemen.


'Meervoudig afwezig' van Ester Naomi Perquin is de winnaar van de Herman de Coninckprijs 2018. Dat werd afgelopen vrijdag bekendgemaakt tijdens een feestelijke poëziesoirée in de Antwerpse Arenbergschouwburg.

 

De prijs van € 7.500 gaat dus naar de huidige Nederlandse Dichter des Vaderlands, die volgens de jury een bundel afleverde waarin "intellegente analyses en toegankelijkheid moeiteloos samengaan - een verdienste van jewelste. Er zijn weinig dichters die erin slagen hun uiteenlopende lezers te raken én aan het denken te zetten. Maar iemand die dat kan, is Ester Naomi Perquin."

 

Over de prijs

 

De Herman de Coninckprijs voor Poëzie wordt vanaf 2018 door Behoud de Begeerte georganiseerd, en dit minstens tot en met 2020. Er werden voor deze editie zes bundels genomineerd, waaronder één debuut. In principe kan de Herman de Coninckprijs vanaf dit jaar dus ook naar een debutant gaan. Dit in tegenstelling tot vroeger, toen er eigenlijk drie  Herman de Coninckprijzen bestonden (beste bundel, beste debuut en beste gedicht). Voortaan is er slechts één Herman de Coninckprijs voor Poëzie.

 

> Meer informatie over de Herman de Coninckprijs, de winnaar en de andere genomineerde bundels ...

gepubliceerd op: 2018-06-11

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen