Meer dan 80 gesubsidieerde auteurslezingen tijdens de Voorleesweek

Afgelopen zaterdag 17 november is de Voorleesweek van start gegaan. Nog tot en met 25 november wordt er overal in Vlaanderen en Brussel voorgelezen. Het VFL ondersteunt meer dan 80 auteurslezingen in het kader van de Voorleesweek.


Dit jaar is er speciale aandacht voor voorlezen aan baby's en peuters. Want ook de allerkleinsten kunnen genieten van een boek! Iedereen Leest, de initiatiefnemer van de Voorleesweek, maakte een aantal filmpjes waarin bekende ouders vertellen over de do's-and-don'ts. En auteur en illustrator Kathleen Amant geeft deze week in Ninove een lezing voor leerlingen van de opleiding Verzorging / Kinderzorg die specifiek gaat over voorlezen aan baby’s en peuters.

 

Vaak is een voorleessessie interactief en/of wordt ze gecombineerd met een creatieve activiteit. Zo gaat illustrator Jan Van Lierde in Eeklo niet alleen voorlezen maar ook samen tekenen, en zal auteur Miriam Borgermans haar jonge publiek na het voorlezen uitdagen om zélf een verhaal te verzinnen. Dat voorlezen niet alleen voor de allerkleinsten is, bewijst Daniel Billiet dan weer met een lezing rond puberteitsgevoelens voor leerlingen uit het vijfde middelbaar. Dit zijn maar enkele van de lezingen die het VFL deze week ondersteunt. Een uitgebreid overzicht van de activiteiten vind je in de agenda van de Voorleesweek.

 

Het VFL ondersteunt auteurslezingen met een korting van 100 euro op het auteurshonorarium. Op www.auteurslezingen.be vind je alle informatie over deze regeling.

 

> Meer weten over de Voorleesweek …

> Meer weten over gesubsidieerde auteurslezingen …

 

Illustratie © Benjamin Leroy

gepubliceerd op: 2018-11-19

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen