2019 wordt een boeiend residentiejaar: tien Vlaamse auteurs creëren op verplaatsing

In 2019 zullen zeven Vlaamse auteurs een residentie opnemen in het buitenland. Bovendien kunnen drie Vlaamse auteurs in het voorjaar van 2019 gaan schrijven in Het Lijsternest, het voormalige huis van Stijn Streuvels.


Sinds zijn oprichting in 2004 organiseert internationaal literatuurhuis Passa Porta schrijversresidenties in binnen- en buitenland. Gemiddeld ontvangt Passa Porta jaarlijks acht buitenlandse auteurs voor een residentie in Brussel. Daarnaast kunnen gemiddeld vijf Vlaamse auteurs een schrijfverblijf opnemen in het buitenland. Dankzij nieuwe samenwerkingen in het Verenigd Koninkrijk (National Centre for Writing in Norwich en Flanders House in Londen) en in Tsjechië (via het Tsjechisch Instituut) wordt het aanbod in 2019 uitgebreid naar zeven residentieplekken. De auteursresidenties zijn het resultaat van een samenwerking tussen Passa Porta en het Vlaams Fonds voor de Letteren.

 

In 2019 gaan er zeven Vlaamse auteurs naar het buitenland: NIX (Berlijn), Ignaas Devisch (Rome), Kathleen Vereecken (Norwich), Johan de Boose (Sevan, Armenië), Carmien Michels (Praag), Fatinha Ramos (Pittsburgh) en Lies Van Gasse (Amsterdam). Daarnaast zullen er drie Vlaamse auteurs in Het Lijsternest in Ingooigem verblijven. Het gaat om Hans Vandevoorde, Joris Iven en Geert Jan Beeckman.

 

> Lees hier het volledige persbericht en ontdek aan welke projecten de auteurs zullen werken tijdens hun residentie ...

gepubliceerd op: 2018-12-12

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen