Laureaten Cross-Overpitch 2019

Op 2 augustus werden tijdens Theater Aan Zee de laureaten van de Cross-overpitch 2019 bekendgemaakt. De Cross-Overpitch stimuleert professionele makers (filmmakers, gameontwikkelaars, auteurs, illustratoren, theatermakers, journalisten, enz.) met een idee om iets te creëren dat niet tot hun eigen discipline behoort.


Het viertal Carolina Maciel de França, Deniz Polatoglu, Sascha Reunes en Ikram Aoulad mag een door deAuteurs geschonken schrijversresidentie met begeleiding voor de ontwikkeling van een fictiereeks doorlopen, terwijl Douglas Boswell van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) een begeleidingstraject voor een game aangeboden krijgt. De publieksprijs gaat naar Céline Timmerman, die het idee voor een filmscenario pitchte.

 

Cross-Overpitch

De Cross-Overpitch is een initiatief van het VAF en deAuteurs dat ontstond vanuit een zoektocht naar professionele makers met een idee om iets te creëren dat niet tot hun eigen discipline behoort.

 

Uit 50 inzendingen werden dit jaar negen projecten gekozen om deel te nemen aan de Cross-Overpitch. Gedurende drie dagen kregen de kandidaten intensieve begeleiding van professionele coaches bij de nauwgezette voorbereiding van hun pitches. Het team van coaches bestond uit Michael De Cock, Niels ‘t Hooft en Esther van Driesum.

 

Op 1 augustus gaven Michael De CockIsh Ait HamouHans Van Nuffel en Simon(e) van Saarloos een masterclass over cross-over en hoe er best aan te beginnen. Op vrijdag 2 augustus, werden alle projecten ten slotte gepitcht voor een professionele jury en een live publiek op Theater aan Zee in Oostende. De jury bestond uit Zuraida Buter, Marianne De Baere, Dries Phlypo, Simon(e) van Saarloos en Sofie Vandamme.

 

Laureaten

Na afloop van de pitches maakte de jury de laureaten bekend. Regisseur Douglas Boswell, die een nieuwe game pitchte, ontvangt een begeleidingstraject van het VAF/Gamefonds. Carolina Maciel de FrançaDeniz PolatogluSascha Reunes en Ikram Aoulad, een viertal van acteurs, performers en auteurs, krijgen samen een door deAuteurs geschonken schrijversresidentie met begeleiding, om een idee voor een fictiereeks verder uit te werken. Ten slotte werd ook de publieksprijs uitgereikt. Die ging naar actrice en deAuteurslid Céline Timmerman, die in Oostende een idee voor een filmscenario pitchte.

 

De Cross-Overpitch werd mee mogelijk gemaakt door het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL), het Nederlands Film Fonds (NFF), Lira en deBuren. Deze editie kreeg ook extra steun van Sabam (Pitchprijs) en Flow.

 

> Videoverslag over de Cross-Overpitch 2019

gepubliceerd op: 2019-08-13

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen