VFL opent nieuw Vertalershuis

Op 7 januari opende het VFL voor het eerst de deuren van het nieuwe Vertalershuis. Het huis, dat accommodatie biedt aan literair vertalers uit alle hoeken van de wereld, vond 4 jaar lang een onderkomen in hotel Elzenveld in hartje Antwerpen. Met de nieuwe locatie, een stijlvol appartement in de dynamische Antwerpse wijk Zurenborg, staat het Vertalershuis eindelijk op eigen benen.


In het Vertalershuis verwelkomt het VFL elke maand 2 vertalers die vertalen uit het Nederlands in een andere taal. Een hele maand lang kunnen ze in alle rust werken aan hun vertaling en zich onderdompelen in een Nederlandstalig cultuurbad.  De nieuwe locatie ligt vlak bij de kantoren van het VFL en geeft de VFL-medewerkers de mogelijkheid om nauw contact te onderhouden met de vertalers en hen met raad en daad bij te staan. De vertalers worden op de hoogte gebracht van de nieuwe literaire oogst en hebben toegang tot verschillende bibliotheken.

 

De Argentijnse Micaela van Muylem en de Hongaarse Tibor Bérczes zijn de allereerste gasten die het nieuwe Vertalershuis betrekken. Vele anderen zullen volgen.

 

Vandaag, maandag 14 januari, wordt de opening van het nieuwe Vertalershuis op gepaste wijze gevierd met een housewarming party.

 

> Meer informatie over het Vertalershuis...

gepubliceerd op: 2013-01-11

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen