BesteBuren: VL en NL lanceren cultureel feestjaar met projectoproep

Eind juni introduceerden Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren (Brussel) en DutchCulture (Amsterdam) het culturele feestjaar Vlaanderen-Nederland: BesteBuren. 


©Tjarko van der Pol/SaltyStockIn 2015 is het twintig jaar geleden dat Nederland en Vlaanderen een cultureel verdrag sloten. Deze culturele samenwerking en toekomstige plannen worden een jaar lang op de kaart gezet. BesteBuren begint op zondag 7 februari 2015 en eindigt op zondag 14 februari 2016. De organisatoren roepen iedereen op om mee te doen en projectvoorstellen in te dienen!

 

BesteBuren is een uitnodiging tot dialoog en een zoektocht naar nieuwe artistieke relaties tussen Vlaanderen en Nederland. Om de culturele samenwerking in Vlaanderen en Nederland verder te stimuleren hebben de Vlaamse en de Nederlandse overheid een fonds van 200.000 euro gecreëerd. Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren (Brussel) en DutchCulture (Amsterdam) beheren dit fonds en zijn ceremoniemeester van het feest.


Meer en uitgebreide informatie over welke projecten kunnen deelnemen en onder welke voorwaarden vind je in het reglement op de website van deBuren. Centraal staat natuurlijk de samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen en het culturele karakter van het project. Bij voorkeur boort het project ook een nieuw publiek en nieuwe vormen van participatie aan.


Wie een project wil indienen, kan dit via het digitale aanmeldingsformulierdeBuren en DutchCulture nodigen ook overheden, cultuurfondsen, steunpunten en culturele instellingen in Nederland en Vlaanderen uit om zich bij deze viering aan te sluiten. Zij kunnen dat doen door ook binnen hun budget extra mogelijkheden te scheppen ter ondersteuning van bijzondere samenwerkingsprojecten in het kader van BesteBuren en er in hun communicatie aandacht te besteden.

 

Belangrijke deadlines

- 1 oktober 2014: deadline voor projectvoorstellen die worden uitgevoerd in de periode 1 februari 2015 – 1 maart 2016
- 1 februari 2015: deadline voor projectvoorstellen die worden uitgevoerd in de periode 1 oktober 2015 – 1 maart 2016
- 7 februari 2015: officiële opening in Rotterdam
- 13/14 februari 2016: officiële afsluiting in Antwerpen

 

Contact

- deBuren: Ann Venneman

- DutchCulture: Jessica Hartley

gepubliceerd op: 2014-07-07

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen