Nieuwe schrijversresidentie in Comacina (Italië)

Vlaamse auteurs kunnen zich vanaf nu ook kandidaat stellen voor een schrijversverblijf op Isola Comacina, een eiland in het Italiaanse Comomeer. Aanvragen gebeuren via het agentschap Kunsten en Erfgoed.


Sinds vorige week kunnen Vlaamse auteurs zich ook kandidaat stellen voor een verblijf op Isola Comacina, een kunstenaarsresidentie op een prachtig eiland in het Italiaanse Comomeer.


Het eiland wordt beheerd door de stichting Fondazione Comacina. De Vlaamse Gemeenschap (via het agentschap Kunsten en Erfgoed) maakt deel uit van deze stichting, die als doel heeft om de culturele contacten tussen België en Italië te stimuleren. Op het eiland bevinden zich de resten van een middeleeuws stadje, een parochiekerk, een restaurant en drie kleine villa’s. Italië, de Vlaamse Gemeenschap en de Franse Gemeenschap kunnen elk gebruik maken van één villa als kunstenaarsresidentie.

 

Een verblijf duurt drie weken en kan, door de weersomstandigheden, enkel plaatsvinden in de periode juni-september. Meer informatie over selectiecriteria, financiële tegemoetkomingen en aanvraagprocedure vind je op de website van Kunsten en Erfgoed.


> Meer informatie over het eiland

> Een kijkje in het huis (Youtube)

> Het aanvraagformulier

gepubliceerd op: 2014-07-17

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen