Nederlands symposium 'Dag van het literatuuronderwijs' mikt op Vlaams publiek

De 'Dag van het litertatuuronderwijs' wordt tweejaarlijks georganiseerd door het educatieve platform Passionate Bulkboek in Nederland. In de aankomende editie van 2014 willen de organisatoren ook het Vlaamse publiek betrekken.


Om de twee jaar organiseert Passionate Bulkboek, een platform voor literatuureducatie in Nederland, het symposium 'Dag van het Literatuuronderwijs', dat door zo’n 600 docenten Nederlands, academici, mediathecarissen en literaire auteurs wordt bezocht.

 

De editie van 2014 vindt plaats in De Doelen in Rotterdam op 11 november. Vooralsnog was het doelpubliek hoofdzakelijk Nederlands, maar vanaf deze editie willen de organisatoren het net ook uitgooien naar Vlaanderen.

 

Het thema van deze editie van het symposium en het bijbehorende handboek luidt 'Lijst of lezer', waarin het hete hangijzer over de (verplichte) literatuurlijst en het leesplezier in het taalonderwijs op allerlei manieren aan bod komt.

 

Onder meer Annejet van der Zijl, Joke van Leeuwen en Arnon Grunberg e.a. zullen op de dag aanwezig zijn. Het volledige programma, dat bestaat uit plenaire lezingen, workshops, debatten, auteursgesprekken e.a. zal beschikbaar zijn in september 2014 op de website van 'Dag van het literatuuronderwijs'

 

> Website Passionate Bulkboek

> Programma Dag van het literatuuronderwijs

 

gepubliceerd op: 2014-08-26

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen