Duits-Nederlandse toneelschrijfprijs: oproep tot deelname

Op 22 februari 2015 reikt de stad Duisburg de zeventiende Nederlands-Duitse auteursprijs voor jeugd-en jongerentheater uit in het kader van het Nederlands-Duitse Kaas & Kappes Festival. De organisatie roept op om deel te nemen.


Met deze auteurswedstrijd willen de organisatoren theater- en dramaliteratuur voor kinderen en jongeren bevorderen en jonge en professionele auteurs en theatermakers aanmoedigen om voor deze doelgroep te werken. Belangrijk daarbij is het stimuleren van de uitwisseling tussen Nederlandse en Duitse professionele auteurs en het bevorderen van de groei van een spannend, verrassend en inhoudelijk sterk jeugd- en jongerentheater.


De organisatie roept auteurs op om deel te nemen vóór 10 december 2014De tekst moet bestemd zijn voor een publiek van kinderen en/of jongeren en mag niet vóór januari 2014 openbaar gemaakt of opgevoerd zijn. Zowel stukken van individuele auteurs, als van collectieve auteursgezelschappen komen in aanmerking. Teksten die in het verleden al ingezonden werden, kunnen niet opnieuw deelnemen, ook niet in vertaling.


Geïnteresseerd? Stuur uw tekst in vijfvoud naar onderstaand adres: vier exemplaren zonder en één mét vermelding van naam van de auteur(s). Het liefste met Nederlandse resp. Duitse vertaling (dit is geen vereiste). Inzendingen worden niet teruggezonden. Per auteur kan slechts één manuscript meedingen. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.


De prijs bedraagt 7.500 euro en de laureaten worden gekozen door een jury van vier Nederlandse en Duitse auteurs, regisseurs en dramaturgen. De prijsuitreiking vindt plaats op 22 februari 2015 in Duisburg in theater KOM'MA.


Voor meer info, contacteer Anja Klein op autorenwettbewerb@kaasundkappes.de


Adres:

Festivalbüro

Schwarzenberger Straße 147

47226 Duisburg

T +49 203 283 8485

F +49 203 283 8486

E autorenwettbewerb@kaasundkappes.de


> website van Kaas & Kappes

 

 

gepubliceerd op: 2014-09-11

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen