Kinky & Cosy Spirou achterna in Angoulême

Het stripmagazine ‘Kinky & Cosy’ wordt tijdens het Festival International de la Bande Dessinée op 50.000 exemplaren verspreid in Angoulême. Het tijdschrift hoort bij ‘The Kinky & Cosy Experience’, een interactieve expo rond de tweeling Kinky en Cosy. Hun geestelijke vader Nix werd door het VFL aangesteld als curator.


Kinky & Cosy‘The Kinky & Cosy Experience’ is een project van het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) in nauwe samenwerking met het stripfestival van Angoulême en de Franstalige uitgeverij Le Lombard. Na de zeer gesmaakte Vlaamse tentoonstelling ‘La Boîte à Gand’ in 2013 is het nu de beurt aan Kinky en Cosy om het hart van de festivalgangers te veroveren.

 

‘The Kinky & Cosy Experience’ is een black box waarin de bezoeker voor korte tijd opgesloten wordt. Hij wordt gebrainwasht, zijn goede opvoeding wordt op wetenschappelijke wijze uitgewist. Vervolgens krijgt hij een nieuw operating system ingeplant, dat van Kinky of Cosy. Om te zien wat dat oplevert, kan de bezoeker zijn nieuwe denkpatroon uitvoerig testen in een trainingszone.

 

In een tweede deel leert de bezoeker de geschiedenis kennen van het zogenaamd vijftigjarige magazine ‘Kinky & Cosy’, ‘de Vlaamse tegenhanger van ‘Spirou’’. Dat tijdschrift, dat uiteraard voor het eerst en eenmalig verschijnt, biedt spannende strips voor jongeren, knotsgekke grappen, avontuurlijke verhalen en aartsmoeilijke spelletjes. Behalve Kinky & Cosy zelf staat er werk in van onder meer Serge Baeken, Simon Spruyt, Peter Moerenhout en Charlotte Dumortier, Ben De Wever, Bart Schoofs, Floris, Judith Vanistendael, Reinhart Croon en Luc Cromheecke.

 

Nix, Bart Schoofs, Floris en Simon Spruyt reizen mee naar Angoulême voor een uitgebreid promotieprogramma. Spruyt heeft nog een extra reden om in Angoulême te zijn. In januari verschijnen twee vertalingen van zijn strips: ‘SGF’ bij Même Pas Mal, vertaald door Laurent Bayer, en ‘Junker’ bij Cambourakis, vertaald door Daniel Cunin. Het festival vindt plaats van 29 januari tot 1 februari in Angoulême, Frankrijk.

 

> Lees het persbericht...

> Promotiebrochure Nix...

gepubliceerd op: 2014-11-27

Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen